4 важни въпроса, свързани с популярното избелване на зъби

избелване на зъби

Предстоят топлите дни, наситени с повече положителни емоции и усмивки – нека да го правим спокойно и със самочувствие

Грижата за тялото и външния ни вид изисква от нас целогодишни усилия. И все пак, с наближаването на топлите месеци, суетата ни определено влиза в своята кулминационна фаза. Отговорът е простичък: повече време навън, повече моменти с приятели и положителни емоции, в които разкриваме своята усмивка. Е, всеки би искал да го прави спокойно и със самочувствие!

Ако до днес не сте си записали час при стоматолог, за да се консултирате относно процедурата избелване на зъби, не е късно да предприемете действия в тази посока съвсем скоро.

Ето и няколко важни въпроса, които всеки си задава преди да избере метода за подобряване на цвета на зъбите:

  1. Мога ли да компенсирам с трупане на тен?

Вероятно сте обърнали внимание, че заради контраста на почернялата от слънцето кожа, зъбите ни изглеждат доста по-бели, отколкото реално са.

Да, това е една страхотна оптична илюзия, но е излишно да прибягваме до крайности. Кожата на лицето е нежна и особено дамите трябва да я пазят с подходящия крем с достатъчно висок фактор. И вместо да наблягат само на трупането на тен, ако искат снежно бяла усмивка, редно е да посетят специалист в сферата на денталната медицина.   

  • Какво представлява избелването и опасно ли е то?

Този вид естетическа процедура възвръща натуралния цвят на зъбите ни. Тя не носи рискове, когато се доверим на професионалист и се информираме за продуктите, които ще бъдат използвани.

Принципът е активните вещества да отстранят наслагванията, взаимодействайки си с повърхността чрез окисляване. На практика избелващите агенти извличат оцветителите от емайла и дентина, което не води до нарушаване на структурата на зъба.

На фона на това – съмнителните опити у дома със сол, сода или лимон, могат да се окажат доста пагубни за емайла на зъбите ни.

  • Какви видове избелване се прилагат?

Ще научите, че има два основни начина на избелване – клинично и домашно. Това зависи от концентрацията на гела, който се използва, а от това е и разликата във времетраенето на самата процедура.

В кабинета, при клиничното избелване, агентите са с висока концентрация и след максимум две посещения при зъболекаря, вие ще се радвате на перфектен и бърз резултат.

При домашното избелване ще ви бъде взет отпечатък от челюстта, след което и изработен модел на зъбите ви. На базата на него ще получите индивидуални силиконови шини, избелващ гел и съответните насоки за употреба вкъщи. Шините се поставят нощем, докато спите и се свалят на сутринта. Търсеният ефект може да постигнете след около 14 процедури.

  • Каква е дълготрайността на избелването?

Ключов фактор е начинът ви на живот, какви храни и напитки консумирате. Въпреки това методът има дълготрайност и може да продължи с години. Общите препоръки гласят, че е необходимо да правите освежаване поне веднъж на 12 месеца, но конкретни разяснения може да получите директно от своя дентален експерт. Ако искате по-красива усмивка, оставете я в ръцете на лекар с призвание и дългогодишен опит, посетете https://sofienriahi.com.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *