Статуя на цар Севт ІІІ в комплекс „Дамасцена“

севт

Етнографски комплекс „Дамасцена“ с.Скобелево, общ.Павел баня е единственото място в България, където е изградена и поставена статуята на цар Севт ІІІ.  Яхнал кон, държейки в дясната си ръка копие. Това е единствената статуя на цар Севт ІІІ направена в такъв реалистичен вид. Която е там, за да ни напомня и да знаем, и да не забравяме, че България има много славно минало. Датиращо 300 години преди новата ера, визираме Одриското царство на цар Севт ІІІ.

Според някой съвременните историци траките и българите са две различни неща. Но това са предположения, които се разпространяват без задълбочени анализи.Понякога историята се прилага по право на силния на деня. Но истинската история не може да бъде фалшифицирана и унищожавана.А тя за нас българите е че траките и българите са едно и също нещо, че ние сме потомци на славното тракийско царство, че в нашата кръв и нашето ДНК от поколения през поколения е предадено тракийското у нас.

Комплекс „Дамасцена“ е уникален сам по себе си не само със статуята на цар Севт ІІІ, но и с всичко което е изградено в него.Когато посетите Дамасцена погледнете величествената статуя на цар Севт ІІІ и знайте, че това е нашия пра-родител,който е ръководил и управлявал Тракия.

А какво представлява Тракия?

Самото име когато го разделим на срички : тра   ки я, една сричка излиза много важна, а тя е съдържа ра. Ра е Бог слънце или в цялата дума е кодирана информацията за земята на Бог Ра или земята на Светлината.Затова и името на Севт ІІІ(което означава светлина) и градът който е построил Севтополис е град на светлината. 

Уважаеми читатели!

Това е малка уводна част от истинската история на България, съхранила се и се е предала през вековете, която не подлежи на обрулване и манипулация от псевдо историци.

В заключение искам да ви припомня какво казва св.Йоан в своето евангелие за светлината:

„В началото бе слово, и словото беше у Бога, и Бог беше словото всичко чрез него стана в него имаше живот и живота беше светлината на човеците и светлината в мрака свети и мракът я необвзе“. 

Тук св.Йоан много правилно ни подсказва, че светлината е Бог и Бог е светлина, а мракът и мракобесието на фалшифицираната история за траките и за България не може да бъде затъмнена.

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване:

https://www.damascena.net/

кл.думи:
туризъм
туризъм в българия
България

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Посете онлайн магазина на Дамасцена: https://damascenashop.net/ кл.думи: козметика натурална козметика българска натурална козметика розова вода лавандулова вода борова вода розово масло лавандулово масло

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *