Кушленското мумио – чудото на Родопите

Мумио феноменът на България!

Мумио, мумия или мумя е природен лечебен минерал, който лекува счупено, артрит, пукната става и други ставни проблеми. Единственото находище на този минерал в България се намира в Родопското село Кушла, намиращо се на границата с Р.Гърция.

Наричат го още черното злато, защото в действителност кушленското мумио представлява мазна черна лепкава пръст с невероятни лечебни свойства.

Тайната на мумиото (мумията) е че съдържа атомен (йонен) калций, който директно се абсорбира от организма и по този начин счупено, навехнато, натъртено или ударено за много бързо време минава.

Използването на мумиото, става по няколко начина, като се смеси с вода и се разбърка добре. Получава се така на пръв поглед кална вода, която се прецежда и се налива в съд в който да престои поне6-8 часа и да се утаи, от който след това се пие по-малко и след утаяването водата вече не е кална.

Може да се използва и като се направи гъста каша, и се превърже местото, което е навехнато или счупено.

Други го използват и като си приготвят по-рядък разтвор и като мехлем го мажат върху мястото, където е счупено или навехнато.

Село Кушла се намира на границата ни с Р.Гърция и до там се стига трудно. Пътят който ни отвежда до това село е черен път и няма асфалт. Местните жители са малко и са оставени, както те обичат да казват на произвола на съдбата. Каквото и да се случи, те са там и никъде не искат да ходят.

А за кушленското мумио, учените са категорични, че природния продукт има невероятна сила,счупените кости и ставните болести да заздравяват по-бързо с пиене на „мумия“, отколкото при лечение с лекарства.

За костите и ставите мумиото е чудодеен лек, защото е богато на калций, калий, магнезий, цинк, желязо и много още. Засилва регенериращите процеси многократно и спомага за бързото съединение на ставната тъкан.

Странен е факта, че сред местното население в с.Кушла, дори и това, че всички са в пенсионна възраст не се забелязват, куцащи или прегърбени, защото може би лековития дар на природата е спомогнало на кушленци, да са със здрави кости, въпреки трудният им живот и отдалечеността от големи населени места.

Ако искаш да се запознаеш с този невероятен природен минерал, то може да посетиш с.Кушла и да се насладиш на невероятната природа.

Ако ли нямаш тази възможност, то тогава посети

Етнографски комплекс „Дамасцена“ с.Скобелево и в магазините намиращи се в комплекса,

може да си закупиш лавандулово масло, което има невероятното свойство да лекува ставните болести много успешно.

Ела и Виж!

https://www.olx.bg/ad/rodopsko-mumio-za-lechenie-na-kostnata-sistema-ot-kushla-CID262-ID7Bf5p.html

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 3.6 / 5. Брой гласове: 16

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *