fbpx

Приказката продължава

Там в сгушеното селце до величествения Балкан се създава нещо много красиво с аромат на рози и още нещо….
Питате се какво е това!

Ами ето какво е това:
До величественият Балкан се издига невероятен комплекс с красивото име на роза, а именно: Етнографски комплекс „ Дамасцена“, с.Скобелево.

В предишната публикация кръстена „една истинска история без край“ споменахме, че това място е създадено в далечната 1991г. от неговия създател Стоян Стоянов.
Всичко е започнало не случайно с избора на място.Изборът на място е продиктуван от факта, че именно тук в сърцето на Розовата долина се отглежда най-ароматната роза или така известната маслодайна роза с име „ роза дамасцена“.
Уникалният климат и свежия полъх са другите предпоставки на красивата приказка започнала тук преди повече от 28 години. Не на последно място ще споменем и това, че от тук тръгва и родът на създателя на комплекс „Дамасцена“, а именно от къщата на неговия дядо опълченеца Стоян Тотев.
Старта на тази приказка с аромат на роза започва със създаването на розови масиви и първата частна дестилерия/ розоварна/ в района на Розовата долина.
Тук е вдишан и първия розов аромат, донесен от розовите масиви направени край розоварната.
Тук за първи път слънчев лъч докосва красотата и любовта в невероятното творение създадено от Стоян Стоянов.
Тук е първата усмивка и първото разочарование, първият трепет и първата болка, първата истинска любов и първата изневяра, първото пробуждане на надежда и първият лъч тревога, първата глътка радост и първата глътка тъга. Всичко това в едно уникално преживяване наречено „живот“. Живот истински, съдържателен и пленяващ. Живот създал красота и доброта без излишни очаквания и изграден с огромно желание за добро и вечно.Приказка без край за красотата, нежността, любовта и обичта към себе си и околните. Живот изпълнен с аромат на рози и спомен от миналото, който да пренасяме през векове и който да не се забравя никога.
Ако ти пътнико от близки и далечни земи почувстваш и малък трепет в твоето сърце,ела и виж това невероятно място и почувствай магията на времето.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Посете онлайн магазина на Дамасцена: https://damascenashop.net/ кл.думи: козметика натурална козметика българска натурална козметика розова вода лавандулова вода борова вода розово масло лавандулово масло

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *