Посещението на папа Франциск в България

Това е второто посещение на папа в България за последните 1000 години. След 1000 години България беше посетена от покойния папа Йоан Павел Втори през май месец на  2002 година под мото : „Ще вървя в Твоята светлина!“. Сегашното посещение на папа Франциск бе проведено отново през май месец на 2019 г. Посещението на папа Франциск започна на 05.05.2019 г. под мотото : „Мир на земята!“.

Интересно е да се повдигне въпроса как така след 1000 години  за период от 17 години такъв голям интерес на Ватикана към България и две посещения на папи.

България и Българската църква приеха папа Франциск като държавен глава, както и предишното посещение бе организирано по същия начин.

Като официален писмен резултат от последното посещение на папа Франциск, т.е. декларация или меморандум между Българската църква и Римокатолическата или между Българската държава и Ватикана не бяха подписани, т.е. никакъв официален подписан документ.

Папа Франциск беше поканен на бързо и неговото посещение беше организирано много бързо, което е учудваш факт за тромавата администрация на Ватикана.

Какво видяхме ние при посещението на папа Франциск в България?

Папа Франциск бе посрещнат от властта с бурканче кисело мляко. Бе посрещнат много хладно и студено от патриарх Неофит – патриарх на България.Папа Франциск беше подготвил подарък на българския патриарх, мощи на св.София, но така и не му даде неговия дар. Ето тук е един от големите скандали в посещението на папата в България. Папа Франциск се моли самичък и мълчаливо в катедралния храм св. Александър Невски, без да застане до него никой от Българската църква.

На другия ден беше в гр. Раковски при католическата общност и привечер се проведе молитва за мир в центъра на София, която завърши с гръмотевична буря и много силен дъжд.

Питам се каква ли е тази молитва, че да завърши с гръмотевици.

Май ще му се наложи пак да дойде в България, но то е само за да подготви неговото стадо за идването на светлината.

Ако искате да почувствате любовта и обичта, то не се чудете, а посетете невероятното кътче сгушило се в подножието  на величествения балкан, Етнографски комплекс „ Дамасцена“ .

Ела и виж!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Посете онлайн магазина на Дамасцена: https://damascenashop.net/ кл.думи: козметика натурална козметика българска натурална козметика розова вода лавандулова вода борова вода розово масло лавандулово масло

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *