Посещението на папа Франциск в България

Това е второто посещение на папа в България за последните 1000 години. След 1000 години България беше посетена от покойния папа Йоан Павел Втори през май месец на  2002 година под мото : „Ще вървя в Твоята светлина!“. Сегашното посещение на папа Франциск бе проведено отново през май месец на 2019 г. Посещението на папа Франциск започна на 05.05.2019 г. под мотото : „Мир на земята!“.

Интересно е да се повдигне въпроса как така след 1000 години  за период от 17 години такъв голям интерес на Ватикана към България и две посещения на папи.

България и Българската църква приеха папа Франциск като държавен глава, както и предишното посещение бе организирано по същия начин.

Като официален писмен резултат от последното посещение на папа Франциск, т.е. декларация или меморандум между Българската църква и Римокатолическата или между Българската държава и Ватикана не бяха подписани, т.е. никакъв официален подписан документ.

Папа Франциск беше поканен на бързо и неговото посещение беше организирано много бързо, което е учудваш факт за тромавата администрация на Ватикана.

Какво видяхме ние при посещението на папа Франциск в България?

Папа Франциск бе посрещнат от властта с бурканче кисело мляко. Бе посрещнат много хладно и студено от патриарх Неофит – патриарх на България.Папа Франциск беше подготвил подарък на българския патриарх, мощи на св.София, но така и не му даде неговия дар. Ето тук е един от големите скандали в посещението на папата в България. Папа Франциск се моли самичък и мълчаливо в катедралния храм св. Александър Невски, без да застане до него никой от Българската църква.

На другия ден беше в гр. Раковски при католическата общност и привечер се проведе молитва за мир в центъра на София, която завърши с гръмотевична буря и много силен дъжд.

Питам се каква ли е тази молитва, че да завърши с гръмотевици.

Май ще му се наложи пак да дойде в България, но то е само за да подготви неговото стадо за идването на светлината.

Ако искате да почувствате любовта и обичта, то не се чудете, а посетете невероятното кътче сгушило се в подножието  на величествения балкан, Етнографски комплекс „ Дамасцена“ .

Ела и виж!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки AdoBiz Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *