Структура на българската икономика

Българската икономика е структурирана в следните части: 30% промишленост, 30% селско стопанство, 30% туризъм и 10 % услуги.

Както виждате статистически ние нямаме силно изразен дял в икономиката, който да е с превес над другите, т.е. за България може да кажем, че е нито промишлена, нито туристическа, нито земеделска държава, а от всичко по малко. Икономиката в сектор промишленост и индустрия основно е ориентирана към експорт, т.е. износ, но искам да разберете, че износа който ние правим е на стоки и суровини с полупреработен характер. В България се произвеждат много части за автомобили, но не се произвеждат автомобили от нито една световна или българска марка.

От България се изнася много техническа мед, която се използва за производства на електрогенератори и системи, които произвеждат електроенергия, но в България не се произвеждат завършени и окомплектовани генератори, които могат да произвеждат електроенергия.

Примерите са хиляди за стоки, които се произвеждат за индустрията, но те са само на части и не са в завършен продукт. Така ще бъде винаги защото световните корпорации не могат иначе да печелят, а те печелят от евтините части и ресурси.

Ситуацията в земеделието и туризма е същата, произвеждаме качествена земеделска продукция, която изнасяме и внасяме некачествена земеделска продукция на нашия пазар.

За туризма бетонирахме природата с цел да се привличат повече туристи употребяващи алкохол и наркотици.

Това са основните фактори, които ни правят най-бедната икономически страна в Европа.

Как може да се оправят нещата?

Чрез нови геополитически и икономически партньори на България, които ще искат да закупят завършени продукти от България с високо качество. Трябват ни гарантирани пазари. Това е формулата и тя е много проста. В противен случай, ако продължат нещата да са такива, каквито са сега и най-богатите българи до 30 години ще загубят всичко, защото всичко ще бъде изнесено.

Въпросът е на екзистенциално съществуване на икономиката в България.

Един добър пример за българската икономика в областта на туризма и производството на козметични продукти е „Дамасцена“ ЕООД.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Посете онлайн магазина на Дамасцена: https://damascenashop.net/ кл.думи: козметика натурална козметика българска натурална козметика розова вода лавандулова вода борова вода розово масло лавандулово масло

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон интересни факти маркови маратонки бизнес каталог Bgtop50.com - Топ класацията на БГ сайтове здравословни диети
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф почистване почистване казанлък почистване стара загора почистваща фирма стара загора почистващи услуги в стара загора Обяви за имоти под наем ГОТВЯ - Кулинарен портал
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *