Човешкият ресурс

На върха на природата стои човекът като същество, което е способно да твори. Така е и в икономиката. Машината не може да работи без човека. За да функционира една икономика, човешкият ресурс трябва да е млад и образован, т.е. хора от 20 до 50 години млади и образовани с желание за работа.

В Европа е настъпила зимата на застаряването на населението. Липсват млади хора, демографският превес е от възрастни хора.

Този процес се задълбочава в математическа прогресия всяка година и расте устремно.Няма тенденция за обръщане в положителна посока.

България в последните 30 години се обезлюдява, като от 9,7 милиона към 1989 година, сега сме около 7 милиона, от които 2 милиона са в чужбина и реално тук в България има около 5 милион постоянни жители.

От тези 5 милиона само половина са активните, които могат да произвеждат. По данни на Националния статистически институт след 10 години повече от 50% от работоспособното население ще бъде функционално неграмотно. Какво ще рече това: Ще имаме над 1 милион човека, които няма да могат нито да пишат, нито да четат, а оттам и да разсъждават творчески.

Над 1 милион индивида, които няма да искат и да работят качествено , защото няма да могат.

Бъдещото е черно и страшно като икономиката ни тогава ще изгуби и това, което в момента има. С глупави идеи да се внесат работници от чужбина няма да се оправят нещата, а просто трябва да бъдат на ново изградени обществено-икономическите взаимоотношения в нашето общество, които да дадат тласък на функционално-грамотните и стимул за раждаемостта.

Посетете сайта и блога на „Тракия Енерджи-75“ ЕООД : https://www.trakiyaenergy.com/ и  https://blog.trakiyaenergy.com/. Там ще откриете още любопитни факти и решения за преодоляване на кризата с човешките ресурси и човешкият капитал.

Едно подходящо място, където човешкият ресурс се използва в равновесие и комфорт  е „Дамасцена“ ЕООД.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки AdoBiz Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *