Кобалтовата бомба или още наричана бомбата на Апокалипсиса

Кобалтовата бомба е вид ядрено оръжие, като идеята за създаването и е на физика от еврейски произход Лео Силард през 1950 година. Смисълът на тази зверска идея е да се замени вътрешния отражател от кобалт вместо от уран, който при взривяването си отделя много голяма сила и мощни гама лъчи.

Според физиците ако се направи кобалтова бомба с почти 34 тона кобалт, то тя е способна да унищожи всичко живо на Земята. За разрушителите  измислили концепцията за кобалтовата бомба, казват че засегнатият район при взрив на такава бомба ще бъде обитаем 16-20 години след взрива, тъй като кобалта се разпада с изотоп на никел 60, т.е. разпадът му е много бърз.

Някой нетрезво мислещ човек ,ако реши да унищожи живота на Земята и използва кобалтовата бомба, той може да се върне на Земята след 20 години и отново да заживее самичък на земята с всички ресурси за него.

Интересно съвпадение или не, тази година най-богатите хора на земята инвестират огромни средства в проучване на находища за кобалт с цел картографиране на находищата и кобалта да бъде извлечен от земята.

Други пък инвестират огромни средства в създаването на частни орбитални станции и космически кораби.

Това е мое предположение, но в  момента не е оправдан засиленият интерес към химичния елемент кобалт.

Предполагат че в момента никой не разполага с такова унищожително оръжие, но овцата разбира в последния момент, че ще бъде заклана.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *