За знанието

Човечеството има колективно съзнание, което съзнание психолозите наричат „свръх аз“. То се изгражда от съзнанието на отделния индивид. Съзнанието се определя от основния фактор – знание. Човек през живота си натрупва знание за живота и за работата, която работи и т.н.

Знание за околните, за света около него, като този процес на натрупване на знание е в пряка връзка с натрупване на знание от другите личности, т.е. процеса на натрупване на знание е общо колективен. Колкото човек чете повече и има повече духовни преживявания, толкова негово знание е по-обширно. Така е и в обществото. Най-важният ресурс в обществото е образованието, което дава знание.

Обществото за да може да се ръководи през методът на колективното съзнание  в различните антропологически епохи на човечеството се е развивало и натрупвало различно колективно знание.

Знанието от своя страна се разделя на две части: разрешено и забранено.

Обществото в което ние живеем, за да може да ни управляват управляващите ни дават знание, което е ограничено. На работника не е необходимо да има знание за вселенската архитектура, на него му трябва знание от категорията „разрешено“ , т.е. такова знание, което го прави щастлив, докато е жив тук на земята. В този случай той не знае много, но е щастлив и това му стига.

„Забраненото“ знание се дава само на избрани, които управляват управляващите, а те от своя страна онези с „разрешеното“ знание.

Човек който търси усъвършенстване в знанието, трябва да чете, да слуша класическа музика, да слуша народна музика и да се радва на малките неща.

Мъдрият човек е онзи, който е опознал себе си.

За да опознаете и да научите повече за розите и тяхната история, посетете Етнографски комплекс „Дамасцена“ с.Скобелево и там ще получите повече  знания за царицата на цветята.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки AdoBiz Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *