fbpx

За знанието

Човечеството има колективно съзнание, което съзнание психолозите наричат „свръх аз“. То се изгражда от съзнанието на отделния индивид. Съзнанието се определя от основния фактор – знание. Човек през живота си натрупва знание за живота и за работата, която работи и т.н.

Знание за околните, за света около него, като този процес на натрупване на знание е в пряка връзка с натрупване на знание от другите личности, т.е. процеса на натрупване на знание е общо колективен. Колкото човек чете повече и има повече духовни преживявания, толкова негово знание е по-обширно. Така е и в обществото. Най-важният ресурс в обществото е образованието, което дава знание.

Обществото за да може да се ръководи през методът на колективното съзнание  в различните антропологически епохи на човечеството се е развивало и натрупвало различно колективно знание.

Знанието от своя страна се разделя на две части: разрешено и забранено.

Обществото в което ние живеем, за да може да ни управляват управляващите ни дават знание, което е ограничено. На работника не е необходимо да има знание за вселенската архитектура, на него му трябва знание от категорията „разрешено“ , т.е. такова знание, което го прави щастлив, докато е жив тук на земята. В този случай той не знае много, но е щастлив и това му стига.

„Забраненото“ знание се дава само на избрани, които управляват управляващите, а те от своя страна онези с „разрешеното“ знание.

Човек който търси усъвършенстване в знанието, трябва да чете, да слуша класическа музика, да слуша народна музика и да се радва на малките неща.

Мъдрият човек е онзи, който е опознал себе си.

За да опознаете и да научите повече за розите и тяхната история, посетете Етнографски комплекс „Дамасцена“ с.Скобелево и там ще получите повече  знания за царицата на цветята.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Посете онлайн магазина на Дамасцена: https://damascenashop.net/ кл.думи: козметика натурална козметика българска натурална козметика розова вода лавандулова вода борова вода розово масло лавандулово масло

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *