Нова ера – квантовият компютър

Компютърът е машина, която изчислява в определен диапазон от време, определен набор от цифри.

Компютърът в същината си е създаден, за да ни служи вярно и ние неговите потребители да го използваме, като една книга, на която страниците и постоянно да растат и тя да не свършва.

Всичко тръгва с едни български/тракийски /корени в далечната 1941 година, когато американецът с български корени Джон Атанасов със своят докторант Клифърд Бери, решават да направят разработка на сметачна машина, която е щяла да послужи за защита на дисертация за докторантура на Клифърд Бери. Така те двамата създават първият компютър, който е непрограмируем и работи с големи лампи свързани в логична мрежа.

Именно този вид компютър, като структура и до днес стои в нашите модерни нови компютри.

Къде е тази българска частица във всеки един от вашите компютри?

Тя е именно в кондензаторите, които се намират поставени в дънната платка на всеки компютър.

Тези кондензатори работят на същият принцип, на който е работил и първият компютър създаден от Джон Атанасов.

Още едно велико постижение на нашият българин след 

третата технологична революция в основата, на която стои двигателя с вътрешно горене, Джон Атанасов дава старт на четвъртата и до сегашна технологична революция на земята, като създава едно от най-важните неща и до днес.

В по-нови дни през 1984 година компанията Apple пуска на пазара Macintosh, който компютър променя технологичните възгледи на дотогавашните производители, като IBM и Microsoft. Тогава начело на този проект стои младият и неопитен Стив Джобс.

Стив Джобс тогава е сигурен, че ще направи поредната технологична еволюция и тогава той информира борда на директорите на Apple, че продуктът Macintosh  ще е успешен, но недостатъчен.

За  тази си упоритост, която наблюдаваме по времето и на Джон Атанасов, изиграва лоша шега за Стив и той е изгонен/уволнен/ от Apple . Apple пуска недоразработеният си продукт Macintosh, но се задава пречка, че този компютър няма операционна система.

Веднага се започват проби и съвместна работа, за да се внедри в Microsoft  операционна система  MS – DOS в компютъра. През това време напористия и вече изгонен от Apple  Стив Джобс, създава своята частна компания Next, като в нея той създава първата операционна система подходяща за работа на продуктите на Apple.

След една година разработки Стив Джобс се завръща отново в Apple  и внедрява MacOS и променя тотално всичките дотогавашни еволюции на операционни системи.Съответно тази година, в която Стив Джобс внедрява своята разработка в компанията Apple се наблюдава  първият значителен ръст по продажби и Стив Джобс е назначен за изпълнителен директор на компанията.

В днешни дни ние се намираме в петата серия на нашите компютри. Характерно за тази серия е че имаме компютри с повече от един процесор. В тази пета серия, много от предишните закони се промениха… и тя съответно се изчерпва.

Обмена на данни става все по-голям и цифрите постоянно растат. Именно заради това правителството на САЩ и НАСА решиха да създадат първият квантов процесор, който работи на един нов и непознат принцип, но всъщност характерното за него е да работи с обмен на неограничен брой данни. Само че в самото си създаване НАСА, както и първият компютър на ABC / Атанасов- Бери компютър/ се използва за изчислителни цели.

Няколко години по-късно обаче Google  реши да се създаде дъщерна фирма на Alphabet Inc.,която се казва D-Wave. D-Wave създаде първият общ многопрограмируем квантов компютър 2000Q.

Квантовите компютри са началото на шестата серия сред компютрите и може би началото на петата технологична еволюция.

Една иновативна компания с изключителни разработки е SoftProNeo.

Посети техният сайт и виж!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки AdoBiz Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *