Нестинарите – истинските пратеници на Господ

Нестинарите или по-точно тяхното тракийско наименование е „нещинарите“ играят своят магичен танц върху жарава без да изгарят краката си. Това е древен тракийско-християнски ритуал, който в България се провежда вечерта на дена на Св.Константин и Елена по стар стил или вечерта на 3 срещу 4 юни всяка година. 

Защо казвам, че нестинарството или по-точно „нещинарството“ е древен тракийско-християнски ритуал?

Отговорът е защото траките са носители на древно знание, което се имплементира в рода на цар Севт, а и от там в християнството, като за просветените е ясно, че Христос е тракиец, както и неговите ученици. 

Връзката между ритуалът – мистично ходене върху жарава е пресъздаден в християнството, като подсказка с ходенето на Христос по вода. За да ходиш по огъня или по водата, освен че си избран от Всевишния и се озарен от духа на светлината, ти свидетелстващ с ритуала за връзката между човека и Бога. Чрез чудото ходене по огън, а след това и ходене по вода.

Основен тракийски закон в тракийско-християнската вяра е бил : „Вярвай в чудото“ . Именно вярата дава сила на нестинарите да вървят по огъня.

През вековете тази традиция се е запазила, като някой наследници на нестинарите днес в България казват, че истинските нестинари до 60-те години на миналият век са изчезнали. 

Независимо от това, факт е че Странджа пази старият тракийски ритуал. Църквата смята този ритуал за сатанински и не го признава. За тях това е абсолютно нормално, защото нестинарството не се подчинява на логиката на попско-църковните канони.

Няма нито един владика или свещеник, който да може да ходи върху огън в името на Господ без да се изгори.

Това е ясно свидетелство, че те проповядват по неправилен начин и Господ не е с тях.

Господ е с онези, които свидетелстват чрез чудесата за него, а това са нестинарите-свещениците на правилната тракийско-християнска вяра.

Ако искате да почувствате сила и духът на традициите, то посетете Етнографски комплекс „Дамасцена“ с.Скобелево.

Ела и Виж!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Посете онлайн магазина на Дамасцена: https://damascenashop.net/ кл.думи: козметика натурална козметика българска натурална козметика розова вода лавандулова вода борова вода розово масло лавандулово масло

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон интересни факти маркови маратонки бизнес каталог Bgtop50.com - Топ класацията на БГ сайтове здравословни диети
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф почистване почистване казанлък почистване стара загора почистваща фирма стара загора почистващи услуги в стара загора Обяви за имоти под наем ГОТВЯ - Кулинарен портал
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *