ЗАГАДКИТЕ НА СТОУНХЕНДЖ

За Стоунхендж можем да кажем, че се намира в южна Англия, в равнината Солсбъри на 130 км югозападно от Лондон.Представлява мегалитен комплекс създаден пред повече от четири хилядолетия и обявен за една от най-големите мистерии на древния свят, дори някой го наричат осмото чудо на света.  Дали е така, е въпрос на гледна точна.

Има много загадки и мистерии около Стоунхендж. 

Например дълго може да се говори за това кой го е построил.Говори се че е бил построен от неолитни хора, но кои са тези хора, други пък споменават за друидите, но те се появяват в  района 1000 година след като е бил изоставен. Може да се каже, че е една голяма загадка.

Друго което е интересно да се разясни е: как е бил построен. Този мегалитен комплекс за запознатите се състои от: „хендж“ (голям кръгъл ров),кръг от сарсенови мегалити (гигантски камъни, направени от специална скала по-твърда от гранита),5 трилита (три камъка във формата на П), аранжирани във формата на подкова, втори кръг и подкова, оформени от по-малки „Сини камъни“.Общо в комплекса има около 160 мегалита – някои от които с тегло 50 тона и височина 60 метра.И ако си представим всичко това стигаме до извода, че само с магия може да се построи такова нещо.Единодушие по въпроса как е построен този мегалитен комплекс към момента няма и това може да се нарече втората голяма загадка.

И не на последно място да си помислим за какво точно може да се е използвал този комплекс. Може би е една много древна обсерватория или това място се е използвало като източник на енергия и за мнозина там има концентрация на енергия, която лекува, а не безизвестен е факта, че край Стоунхендж са открити много гробове и се смята, че това е град на мъртвите и там са се извършвали множество ритуали.Каквото и да кажем отново стигаме до поредната загадка.

Каквото и да кажем за Стоунхендж, наистина ще стигнем до поредната загадка.

 Това също може да кажем и за нашите български тракийски могили. Представете си колко много големи каменни блокове са наредени в могилата „Голяма Косматка“ и как е построена толкова перфектно.

Ако пък искате да посетите място, където може да видите пресъздадени във фрески фрагменти от  старите тракийски могили, то посетете новият Амфитеатър на Етнографски комплекс Дамасцена, с.Скобелево и вътре ще откриете много интересни факти за живота на траките.

Ела и Виж!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки AdoBiz Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *