ПРЕКРАСНА СТАТУЯ НА ЦАРИЦА БЕРЕНИКА В ДАМАСЦЕНА

Както е известно от историята царица Береника е втора съпруга на цар Севт III. Тя е с малоазийски произход. След смъртта на цар Севт , Береника поема властта в Одриското царство. 

В Етнографски комплекс Дамасцена, с.Скобелево още на самия вход ще ви посрещне величествената царица Береника, държаща роза в лявата си ръка, царствено стояща на престола си. Дясната и ръка леко е протегната, като на тази ръка има пръстен, на който е  изобразена малка змия – символ на вечната мъдрост. 

Дясната ръка леко е протегната напред, за да може посетителят да се поклони пред нея, да целуни ръката на царицата, заради това, че тя е там единствена и уникална майката продължител на царският род на династията на Севт, която до днес тази династия крепи съществуването на България.

Етнографски комплекс Дамасцена е единственото място в България, където ние може да се поклоним пред Нейно Величество Береника, истинската царица на България.

Тя ви очаква с нейната величествена осанка окичена с лавров венец – символ на победата и мира.

За да се докоснете и усетите истинското царско присъствие на царският род в България, то посетете Етнографски комплекс Дамасцена, там ще ви посрещне Береника , а до нея, като неин закрилник стои величествената статуя на цар Севт III.

Посети това място и почувствай величието на царският род.

Ела и Виж!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *