Защо е важно да мечтаем

„Моля те, слез на земята!”

Чуваш ли често това изречение? Ако е така, то ти си късметлия, защото все още можеш да мечтаеш!

Факт е, че ако постоянно витаеш из облаците без никаква връзка с реалността и ако не полагаш усилия по сбъдването на мечтите си, ти ще имаш проблеми с концентрацията и ежедневните си дейности. Няма да можеш да оценяваш адекватно настоящите ситуации и вместо да намираш начин да ги поправяш, просто ще бягаш от тях, което определено не е начин да бъдеш щастлив. 

Но все пак в мечтаенето има нещо магическо, един такъв потенциал, който… 

Животът в облаците е хубав!

Всъщност правилното мечтаене е много полезно – докато умът ти витае из измислените нови ситуации, активираш различни части на мозъка си и така получаваш достъп до складирана информация, която в противен случай би останала напълно забравена. Така мечтаенето те прави по-креативен, по-мъдър и често води до измисляне на нови начини за решаване на проблеми. Което всъщност е страхотно, нали?

В мечтите сме себе си!

В мечтите няма нелепи или непрактични неща, там всичко е приемливо, възможно и страхотно. И това ти позволява да се откъснеш от цензурата на света наоколо, да се вгледаш в душата си и да откриеш онова, което ще ти донесе истинско, дълбоко, лично щастие. 

Искаш да станеш пианист, а си на 35 и не си докосвал пиано? Искаш да посетиш Перу, а заплатата ти едва стига до края на месеца? Искаш да имаш огромна фирма, а си още на 19? В мечтите ти всичко това е възможно! 

А да се вслушаш с отворени сетива в собствените си мечти, да ги заявиш безстрашно и да не смяташ, че са неизпълними – това е първата истински голяма стъпка към сбъдването им.

Мечтите променят начина ни на мислене!

Когато мечтаеш, ти можеш да генерираш безброй сценарии на бъдещи събития и да ги направляваш по начин, в който няма ограничения. Дори повечето от тях да са невъзможни в момента, такъв начин на мислене поддържа мозъка ти млад и разчупва стереотипите, в които сами влизаме с годините. И когато погледнеш през разбитите стени на „невъзможното”, е много по-лесно да видиш онази вратичка „аха!”, която се оказва изход от сегашната ти ситуация и вход към новото, от което се нуждаеш и което толкова много желаеш.

Мечтите ни направляват!

Когато мечтаеш, създадеш желан от теб свят. И мечтата ти става жива, толкова жива, че част от ума ти остава в нея и започва да я търси в ежедневието ти… Дотогава, докато не намери пътеките, които водят до сбъдването ѝ. И ако имаш вярата и куража да тръгнеш по тях, ще стигнеш до онези приказни места, пълни с щастие, които винаги си бленувал.

Точно това се случва при онези щастливци, които чуваш да казват „мечтата ми се сбъдна”.

Учените казват, че само половината от възрастните запазват способността си да фантазират и да мечтаят. А още по-малко от тях успяват да сбъднат мечтите си. 

Но ако ти искаш да бъдеш един от тях, ако наистина можеш да мечтаеш и имаш смелостта и желанието да работиш за мечтите си, то „Карта на мечтите” е точният помощник, от който се нуждаеш!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Посете онлайн магазина на Дамасцена: https://damascenashop.net/ кл.думи: козметика натурална козметика българска натурална козметика розова вода лавандулова вода борова вода розово масло лавандулово масло

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *