Възхода и падението на Траките

Уважаеми читатели,

Историята, която ви разказвам се е случила тук в България.Тя е свързана с израстването и падението на царска тракийска династия, породена от жажда за власт, превръщайки се в семейно предателство и падение.

Всичко започва с падането на династията на Котис III. След падането на династията се формира 33-тия вековен съвет /ръководен орден за вземане на решения в тракийската епоха/. Членове на съвета са хора и полубогове-хора, като на този съвет, те решават да назначат нова царска фамилия, която да управлява одрисите.

 Семейството, което те избират за нова управляваща фамилия е семейство, което е огнетено с робски произход. Предците са работили в каменоломна. Това е семейството на Севт I. 

Севт I става цар на Одриското царство на 23 години, тогава започва промяната при неговото управление. 

Цар Севт I  почива от естествена смърт. 

Вторият син на цар Севт I е Севт II. Той продължава делото на баща му, като въвежда нова данъчна система, която се базира на натуралната размяна на продукти и стоки. Именно заради това няма много монети от Севт II.

 Севт II е убит от бащата на Алексендър I,  заради това, че той е искал да наложи писмеността на траките на целия Балкански полуостров. 

След смъртта на Севт II, настъпва хаос. Той е имал двама сина и две дъщери, но нито един от тях не е бил кръстен с царското име Севт /по традиция и закон/. 

Жената на  Севт II – Земела- една сутрин е имала чудно съновидение, като видяла в Дъбовската кория, бебе-пеленаче, което се превръща в здрав мъж и посича с меча си милиони хора в огромна битка. На ръкохватката на меча му Земела видяла, че е изобразена майката на Бог Ра. Земела станала на сутринта, яхнала своя черен кон и се е отправила към Дъбовската кория. Навлизайки в корията плавно, тя видяла бял ослепителен лъч зад един храст, който осветявал Земята от небето. Когато се приближила, видяла едно три годишно дете с черни къдрави коси и синьо-зелени хамелеонови очи и леко тъмно лице. То вперело поглед в нея. 

Тя го е попитала: – Дете къде са твоите родители?

Но той нищо не отговорил, разперил ръцете си към нея и тя го качила на коня си, и обратно тръгнали към дома на Земела, който се намирал в Мъглиж/където е било царството на Севт II и царица Земела/. 

Мъглиж в превод от тракийски значи „надгробна плоча“ , защото много битки са се водили на това място. Става въпрос за стария град на Мъглиж, който се намира в района на тъй наречения „Бов път“, северната част над Военния завод.

След десет дни малкото три годишно детенце проговорило и казало:

  • АЗ СЪМ ЦАРЯТ НА СВЕТЛИНАТА, АЗ СЪМ ПРОМЯНАТА, АЗ СЪМ ПРЕВРАТА.

Това са първите думи на детенцето. След това Земела събира децата си и им казва:

  • Вашият баща си замина нелепо от този свят и на никой от вас не завеща да е наследник на династията на светлината, но на мен ми бе дадено от Бог Ра , да намеря този Брат за вас и го провъзгласям за потомък на династията на Севт. 

И така Севт III, получава своята царска титла едва три годишен. Земела го гледа и учи до неговата 10-та годишнина, но тогава тя заболява от жълтиница и язва, и се налага да се върни в родното си място днешно с.Тъжа,общ. Павел баня и там умира.

С много трудности и мъка Севт III, встъпва на престола си, когато е на 11 години. Той поема Царството на Одрисите, което е било много милионно. 

Започват кардинални промени и големи битки. Събуждат се вековни вражди и идва момента в който Севт III, който е на 18 години, става един от най- великите владетели на всички времена.

Той доказва пред всички, че е Царят на Светлината. Севт III се запознава с едно красиво момиче от Родопите и се жени за нея. Тя умира при раждането, но го дарява с двама близнаци /момчета/ , така Севт III се сдобива с първите си наследници.

В чест на починалата си жена и на неговата майка Земела /която го е отгледала/, Севт III променя името на днешен Мъглиж / тогавашното име – надгробен камък/ , като го сменя с името „Зрънцето на Светлината“. В днешни времена в района на Бов път северно от Военния завод край Мъглиж , има местност, която се казва „Зърневец“.

На 23 години Севт III отива в Атина на един Атински пазар се запознава с Береника /Беренике- което е правилното и име/. Тя е дъщеря на владетеля на Атинското царство по това време. 

Севт III се влюбва много силно в нея и се жени тайно, като криели своята любов, защото тя не е била от царството на Севт и тук в неговото царство тя не била приемана, като официална жена на Севт III. Тя му ражда незаконна дъщеря, която  Севт III, кръщава : Светлина /това име се дава на продължителите на царската династия/. Тогава възникнал смут в царския двор, че трона ще се наследи от жена.  

Севт III в знак на обич към Береника, посвещава своето царство на любовта му към Береника, като започва да строи град Севтйополис /Севтополис/. Градът е с гръцка архитектура и по архитектурен план на древна Атина, построен е в чест на Береника.

Момичето което Севт III има от Береника с името Светлина, около него се заформя скандал, че тя ще наследи трона.

 Тогава Севт III на 33 годишна възраст отива при тъста си в Атина за съвет. Атинянинът го съветва да създаде конфликт, за да може да пребори своя стар враг Александър III, като тъстът му ще му помогне в битката. 

Севт III нарочва час и дата на битката. 

Битката била предвидена да се води между Севтополис и Пателот- днешна Турия. Обаче в деня преди битката, Севт III разбира, че някой е опожарил най-нагло Седмовратата Тива.

 В този момент Севт III попада в подлата засада на Александър III, в град Тернолий/днешно Търничене/ се почва голямата война и се пренася до Седмовратата Тива. 

Милиони воини са участвали в тази свирепа битка. В пикът на битката за подкрепление, които застават до Севт III, влизат в боя митични същества от праисторията на човечеството. 

Севт III по време на битката разбира обаче, че той не се сражава само срещу войската на Александър, но се сражава и срещу част от неговата лична войска. Разбира причината, а тя е предателството от страна на неговите синове за трона.

Те са се договорили с Александър да не допуснат Светлина, един ден да поеме управлението на Одриското царство.

Севт III губи битката и от небето се появява бял лъч, който прибира Севт III. Битката приключва трагично с предателство. Митичните същества, които са помагали на Севт III, отиват на друга планета. Част от тях остават на земята. Те са така наречените плеяди, а други от тях отиват да живеят под земята , те са там и до сега. 

И така приключва сагата на едно велико управление и падение.

От тук започва великото падение на траките , А КРЪВТА НА СВЕЛТИЛНАТА Е ЖИВА И ДО СЕГА.

Траките са велик народ, а неговото величие и изящество може да го видите като посетите Етнографски комплекс Дамасцена

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 35

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Посете онлайн магазина на Дамасцена: https://damascenashop.net/ кл.думи: козметика натурална козметика българска натурална козметика розова вода лавандулова вода борова вода розово масло лавандулово масло

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон интересни факти маркови маратонки бизнес каталог Bgtop50.com - Топ класацията на БГ сайтове здравословни диети
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф почистване почистване казанлък почистване стара загора почистваща фирма стара загора почистващи услуги в стара загора Обяви за имоти под наем ГОТВЯ - Кулинарен портал
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *