Какво да правим при среща с пътна полиция?

Отговорът на този въпрос не е в листовките, който в момента решавате за предстоящия Ви изпит.
Отговорът се среща всеки ден. Но все пак дори и да сте младеж току що взел книжка или възрастен с 30 години стаж зад волана, то така или иначе пак ще се сблъскате с пътната полиция.
Какво да правите ако Ви спрат някъде из града, къде живеете и работите или по време на дълго пътуване от една до друга точка. Не да се криете в близките храсти или да тръгнете на бегом в неизвестна посока. Дръжте се прилично и сериозно, така наказанията -ако се стигне до тях са най-леки, а проверката минава бързо и неусетно.
Осигурете достъп до автомобила си за пътните полицаи, когато това се налага, покажете документите си ако Ви бъдат поискани.
Уверете се, че имате изрядна аптечка, триъгълник, резервна гума, валидна винетка.
Ако нещо от изброените до тук липсва – глобата ви е в кърпа вързана. Бъдете сериозни ако Ви се налага проба за алкохол , не увъртайте и не се правете на хитри.
Не пийте алкохол преди да тръгнете с автомобила си на някъде – ще си имате неприятности, ако се срещнете с органите на КАТ.
Органите на КАТ са в пълното си право да Ви поискат проверка за алкохол, а Вие сте с пълното си право да дадете тази проба.
В пълното си право сте да предоставите на органите на КАТ всички необходими документи за валидна Гражданска отговорност, както и да имате минат годишен технически преглед.
Да окажете съдействие на пътната полиция ако сте попаднали в пътно транспортно произшествие също е ваше право като шофьор, както и да окажете помощ на пострадалите – ако има такива.
Необходимо е вашето съдействие ако се наложи на автомобилът да бъде извършен транспорт с репатрак и пътна помощ ,  до най – близкото населено място по местоживеене.
Ако извършите нарушение на пътя, в никакъв случай не предлагайте подкуп на служителя срещу Вас – ще си имате неприятности ако направите нещо такова. Имате пълното право да поискате от служителя срещу Вас, когато това е необходимо съответният член – един или повече от Закона за движение по пътищата, където е написано съответното нарушение.
Правите и същевременно давате толкова много от себе си  за да станете шофьори.
Тогава дайте всичко от себе си и ако недей си боже по време на пътя ви спре пътна полиция. Спазвайки всички изброени до тук права ще си спестите куп неприятности.
Така че по добре запазвате доброто си име. Бъдете съвестни и отговорни. Както на пътя така и ако станете обект на внезапна проверка отново там. Нищо не се знае, пътната полиция е навсякъде.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *