СВЕЩЕНОТО ПЛАТО – ПЕРПЕРИКОН

Перперикон – желаното плато от всички

Днес решихме да ви разкажем за едно място, което нашия екип на Ела и Виж, почита и посещава от много години.

Мястото е божествено приковано в скали и сякаш раят е прикован към тялото си адът. 

Мястото е Перперикон омайно и красиво плато привличащо милиони хора и хиляди цивилизации да живея на него там горе на скалите…

Тръгваме към свещеното плато от гр.Казанлък. 

Пътят ни е приблизително два часа.

Пътуването ни преминава в размисли, над това какво предстои за пореден път да видим и какво ли ново има на Перперикон. 

Обсъждаме и някой делови въпроси, относно дейностите ни, с които екипа ни се занимава. 

След около час път се намираме на входа на с.Конуш. Там се отбиваме за мед и фъстъци. Хранителни продукти с уникално съдържание и вкус произведени от земя на велики народи.

Препоръчваме ви да ги опитате, защото това определено не се среща на всякъде. След което отново поемаме по нашия път към святото място. 

След около 30 минути път се намираме в царството на Зеолита и обширните бели полета посипани с този камък. Спираме да отдадем почит на скалният феномен Каменните Гъби.

Отдаваме почитта си към всички онези народи, които през толкова много векове са творили и съхранили този невероятен феномен. Затаяваме дъх и отново се замисляме какъв творец е планетата или по-скоро твореца в планетата и как древните са почитали и помагали, това да се запази.

Малко след Каменните Гъбки, ние отново спираме, за да си вземем Зеолит от мината.

Тази мина за Зеолит е открита миналият век, когато става ядрената авария в Чернобил. Тогава управлението на България предприемат мерки и помагат на тогавашните наши съюзници Русия да се предотврати разрастването на радиацията в световен мащаб. Тогава те предприемат мерки да открият находището и тонове със Зеолит да изпратят в Чернобил.

Благодарение на този камък, който е естествен филтър днес в Чернобил, нормите на радиация са драстично занижени.

Има хора, които благодарение на този минерал са се излекували от злокачествен рак. Препоръчваме ви, ако имате възможност да посетите това находище и да си вземете няколко камъка. Също така има една чешма в близост до находището, която е изключително лечебна. Тя извира именно от зеолитената ядка. Чешмата не е тази пред находището, малко по-далеч от него е, но от съобразителност с исканията на местните жители няма да можем да ви дадем точни координати.

След полетата от Зеолит, продължаваме нашият път към платото. Не след дълго ние сме в подножието му. Зърваме Перперикон в цялото му величие. Усещаме на пръв поглед енергията, която,  както любовта се носи из въздуха. Плащаме си входната такса и започваме познатото ни изкачване.

С нас тръгва един страхотен приятел на име Харалампи на галено Хари. Не след дълго по средата на изкачването ни спираме да починем и да снимаме нашият модел Хари.

Не след дълго стигаме централният вход на платото (скалният), но ние решихме този път да се изкачим на платото от най-западната му част. След още 5 минути ходене, ние вече сме в най-новите открития от археолозите.

Разглеждаме с огромен интерес новите неща и си даваме равносметка колко бързо се разкри, всичко това което виждаме днес, а и също така колко още предстои да се открие. 

Поемаме устремно към най-високата точка на платото. Не след дълго се намираме на най-високата точка на платото. Там срещаме един наш стар приятел, който продава карти, книги и всякакви камъчета, и минерали намерени в Родопите.

Разглеждаме познатото за нас от предишни години плато. 

Замисляме се над това, защо е толкова желано от всички, че точно там горе в земните небеса да искат да живеят…

След близо три часова разходка по платото и разглеждане на старите и новите открития при разкопките при залез, нашият екип бавно поема към низините на Перперикон. Всеки път тръгвайки си от това толкова свято и чисто място в главата ни заиграват хиляди мисли и въпроси, които нямат отговор към момента, но може би само разкопките ще отгатнат.

Преди да си тръгнем от това свято място се отбиваме на изпроводяк при един наш приятел от, който всеки път си взимаме скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Част от нашият екип притежава собствена колекция от скъпоценни и полускъпоценни камъни, именно купени от този добър и винаги усмихнат наш приятел. Препоръчваме ви ако посетите Перперикон да си вземете от неговите камъни. Уникални са и зареждат домът ви с позитивна и блага енергия.

Тръгваме си…

С мъка и тъга се сбогуваме с нашето обичано плато. Обещаваме си, че скоро време пак ще го посетим. Традицията трябва да си я спазваме, а тя е, че всяка година минимум по два пъти посещаваме свещеното плато.

Запътваме се към гр.Кърджали. 

Минаваме преди това през китни селца със страхотни хора. 

Виждаме как времето е спряло, и че материята е просто тяло, а духа и блаженството е енергия, която макар и обезлюдените селца, през които преминаваме, тя е там и е много силна.

След около 30 минути влизаме от източният вход на гр.Кърджали. 

Поемаме посока културният дом на Кърджали, където сме решили да паркираме и да посетим един страхотен и любим за нас ресторант Босфор.

 Вече сме в ресторант Босфор и се наслаждаваме на страхотните ястия,  които предлага ресторанта. Уникални специалитети присъщи на този район. Приготвени по един уникален начин, който може да се срещне само там.

За десерт хапваме типичната за този ресторант баклава и отпиваме от специално приготвеното на пясък кафе, да като за десерт си правим една дълга равносметка, за това което видяхме и преживяхме. 

Както ви разказахме драги наши читатели нашият екип има за традиция да посещава тези забравени от Бога места. Метафорично забравени от Бога, но именно там Бога и неговата енергия е жива. 

Там където Орфей и Дионис, бяха ръка за ръка в братска прегръдка и управляваха не една империя, а хилядолетията напред.

 Нашият екип на Ела и Виж, сърдечно ви кани да посетите това уникална място. Да се докоснете до неговата енергия, но не забравяйте, че за да научите и разберете шифровката, която е закодирана след свещеното плато, трябва да отскочите до Етнографски комплекс „Дамасцена“ и да разгледате храма на траките в цялата му прелест. 

И тогава драги читателю, ще получиш роса от извора !

Ела и Виж!

Допълнителна галерия с изображения:

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звездите, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този пост!

Кажете ни как можем да подобрим този пост?

Посетете Етнографски комплекс Дамасцена и се насладете на уникално преживяване: https://www.damascena.net/ кл.думи: туризъм туризъм в българия България

Посете онлайн магазина на Дамасцена: https://damascenashop.net/ кл.думи: козметика натурална козметика българска натурална козметика розова вода лавандулова вода борова вода розово масло лавандулово масло

Партньори: http://xn--80aaag4acjelengfug7a.com/ оригинални маратонки Мобилни Игри Игри за Телефон
Допълнителни линкове: изработка на уеб сайтове SEO оптимизация изработка на платформи изработка на лендинг страници compureus компютри ит новини спа спа почивка spa спа хотел сватбен фотограф сватбен фотограф пловдив фотограф пловдив фотограф
Сподели това с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *